Vijfde recyclagemiddag van het Vlaams Pleitgenootschap: “De Wet Marktpraktijken en Consumentenbescherming in het oog van de storm”

Op vrijdag 18 januari 2013 organiseert het Vlaams Pleitgenootschap een recyclagemiddag waarbij de auteur van deze blog zal optreden als spreker. Een korte samenvatting vindt u hieronder:

De Wet Marktpraktijken, die vooral voor ondernemingen die in contact treden met de consument van groot belang is, ligt op vele fronten onder vuur. De discussies over de sperperioderegeling zijn bekend en in de media worden de meest uiteenlopende meningen verkondigd, maar hoe zit het nu precies? Bestaan er nog zekerheden over deze regeling? Daarnaast – en dat wordt vaak over het hoofd gezien – wankelen ook onder meer de bepalingen in verband met de aankondiging van prijsverminderingen, de solden zelf, verkoop met verlies en het huidige – afgezwakte – verbod op gezamenlijke aanbiedingen. En is de Wet Marktpraktijken nu van toepassing op de uitoefenaars van vrije beroepen of had dat minstens al zo moeten zijn? Het Europese Hof van Justitie zal in de komende jaren de hoofdrolspeler zijn in het verhaal van het einde van de Wet Marktpraktijken zoals we die nu kennen. Bovendien zal de Richtlijn Consumentenrechten binnenkort de Wet Marktpraktijken op sommige punten nog grondig hervormen.

Redenen te over om deze wet grondig te bespreken en de impact van de ontwikkelingen te evalueren. Als extra zullen nog enkele interessante niet-gepubliceerde uitspraken inzake marktpraktijken en consumentenbescherming aan bod komen.

Inschrijven kan nog steeds, meer informatie vindt u op de website van het Vlaams Pleitgenootschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *